måndag 25 februari 2008

Uppdateringar

Nu var det länge sedan jag bloggade... Bloggrutinen är verkligen ingen rutin ännu, om jag säger så. Läsa bloggar - Enkelt!, Skriva egen blogg - hmmmm?!?!?

Mitt garn som jag beställde från Lana Pura har kommit. Jag gjorde min beställning en fredag morgon/fm, paketet skickades måndag fm och fanns i min brevlåda på torsdagen. Lite knappt en vecka vilket jag är klart nöjd med. Hur garnet ligger till prismässigt vet jag inte riktigt. Jämför jag med priserna på Wincentgarner.se så hamnar Rowangarnet 15-20% under hos Lana Pura (jag handlade med en växlingskurs på 12,77 kr/1 GBP). Frakten för 350 g garn blev 2,80 GBP eller knappt 37 kr. Det viktiga för mig den här gången var att få tag på exakt det garn jag ville så jag gjorde inga prisjämförelser. Jag slog till när jag hittade det jag sökte!

Jag har stickat ytterligare några varv på min SSS-sjal. Det gäller att ha full kontroll på stickningen när man håller på med ledtrådarna så det projektet har faktiskt blivit liggande de senaste veckorna till förmån för mindre krävande projekt. Ungefär så långt som på bilden har jag dock kommit. Tror att det blev något varv till innan stickningen hamnade på undantag.

söndag 3 februari 2008

Pulsklubben, SSS och dragspelsbasker

Nu har Pulsklubben kommit igång. Först ut är Mrs Beeton från Knitty. Jag är verkligen toppennöjd med valet för just de pulsvärmarna har stått på min önskelista under en längre tid. Garn har jag beställt från Lana Pura, en helt ny bekantskap. Ska bli spännande att se när garnet kommer. Jag valde att följa Knittys beskrivning till punkt och pricka vad gäller garnkvalitet och färg. Dessutom "råkade" det slinka med några nystan till som jag länge funderat på att köpa så jag längtar verkligen efter att få hem mitt mjuka paket.

Jag har äntligen börjat sticka på min Spring Shawl Surpric
se, SSS, och fått hela två ledtrådar gjorda. Garnvalet, entrådigt ullgarn från Järbo, känns bra och mönstret på sjalen tycker jag är både vackert att titta på och roligt att sticka. Det gäller dock att vara fullständigt fokuserad på stickningen för annars går det lätt på tok. Målet är att sticka färdigt den tredje ledtråden innan ledtråd sex publiceras i veckan (på tisdag!!). Återstår att se om jag klarar av det.......?? Det får bli några intensiva sticktimmar i eftermiddag. Vädret är i alla fall lämpligt för sådana aktiviteter.

Min andra dragspelsbasker är färdig! Jag blev ganska nöjd och tror att den kommer att värme gott under det som är kvar av vintern. 8-åriga dottern har ju också önskat sig en likadan mössa så det lär väl bli en tredje basker innan vintern är slut misstänker jag. Jag hittade ett annat garn än det jag tänkte använda från början. Får återkomma till när jag väl har startat det projektet. För tillfället är det bara SSS-stickning som gäller.