lördag 15 mars 2008

Ett hem till jumperstickorna och medeltid

Jumperstickorna fick för en tid sedan ett nytt hem. Jag är inte fullt lika nöjd med resultatet som jag var med mitt strumpsticksfodral.... Men, jag klarade även den här gången av att enbat använda mig av gamla bomullstyger. Nu står virknålar och rundstickor på tur att få nya hem. Till virknålarna får det bli samma modell som de två tidigare skapelserna men vad gör man till rundstickorna?

För ett par år sedan var familjen på Gotland under medeltidsveckan. 8-åriga dottern som älskar att klä ut sig har sedan dess varit lovad en egen medeltidsdräkt. I veckan var vi på IKEA där vi hittade linnetyg till ett vettigt pris som skulle kunna fungera. Mönster inhandlades redan på Gotland så nu surfas det för fullt och bläddras i mönstren för att hitta rätt inspiration. Det lutar åt att vi får bli en hantverkarfamilj när vi träder in i medeltiden för det är inte enbart 8-åriga dottern som vill klä upp sig. Även jag och far i huset har sagt att det skulle vara roligt. 6-åriga dottern har dock ställt sig på tvären. Möjligen kan hon tänka sig en klänning i medeltidssnitt men bara om den sys i ett tyg med röda hjärtan... ;-) Kanske kommer hon på andra tankar när hon ser oss andra. Eller inte?!?! Hon är envis som synden när hon sätter den sidan till.

torsdag 6 mars 2008

Mrs Beeton

Äntligen en bild på mina februarimuddar i Stickameras pulsklubb, Mrs Beeton. Garn är det som anges i mönstret, både kvalitet och färg (Rowan Cashsoft DK färg: 521 Opulence och Rowan Kidsilk Spray färg: 576 Vino).

Jag är nöjd med resultatet även om jag inte är någon "volangig" person.
Att jag ville sticka muddarna var mer pga av nyfikenhet på både garn och mönster. Och Kidsilk blev helt klart en angenäm bekantskap som jag vill lära känna mer.

Muddarna fick klart godkänt av 6-åriga dottern (bilden), 8-åriga dottern var inte fullt lika entusiastisk.....

lördag 1 mars 2008

Mina Mrs Beeton är färdiga

Äntligen är mina pulsvärmare för februari färdiga!! Jag stickade som en galning i går för att hinna bli klar i just februari men har ännu inte hunnit fästa alla trådar. Bild kommer på resultatet så fort jag hinner avsluta projektet. Jag är hur som helst nöjd med resultatet och val av garn men 8-åriga dottern tyckte inte att pulsvärmarna var någon höjdare....

Mars månads pulsvärmare för min del får bli Ilsefins korvmuddar. Garnvalet blir Visjörester från min dragspelsbasker. Hoppas kunna komma igång liiite tidigare denna månad.