torsdag 3 april 2008

Aprilsockor och mera korvmuddar

Jag har börjat på mina aprilsockor Slippery Socks. Riktigt roliga att sticka och inte särskilt svåra om man har lite lugn och ro så att man kan hålla ordning på aktuella varv i diagrammen. Jag har hunnit sticka lite drygt en omgång av diagram B så här långt. Började med stickor 2,5 mm men fick byta till det mönstret rekommenderade, 2,25 mm. Garnet, Lorna´s Laces Shepherd Sock, har jag haft i garnkorgen en tid men inte riktigt hittat rätt projekt för. Nu kändes det som om rätt tillfälle hade kommit och efter lite stickande är jag helt klart nöjd med valet. Underbart garn som jag säkert kommer att återkomma till.

När jag har kommit igång att sticka flätor på sockor känner jag att det kanske är tid att äntligen sticka Chuck´s Cabled Socks eller Bayerische Socks. Båda sockorna har stått på önskelistan länge. Men först måste jag avsluta aprilsockorna och några andra projekt.... Förhoppningsvis kan stickade sockor hamna långt ner i lådorna snart om vädret blir lite varmare. Och då är det ju ingen panik att komma igång med ett nytt par.... Men de verkar båda roliga att sticka ;-).

8-åriga dottern blev riktigt förtjust i mina korviga marsmuddar som Ilsefin gjort mönstret till och bad mig sticka ett par till henne också. Givetvis var jag tvungen att börja en ny stickning med muddar när dottern så snällt bad mig :-). Valet av garn blev efter lite stridigheter fram och tillbaka Sisu-rester från mina "Halvvantar med lock". Mjukt och skönt och lätttvättat enligt mig. Inte riktigt rätt, enligt dottern. Hon hade föredragit ett kraftigare, stickigare ullgarn men med roligare färger... Jag börjar så här så får vi se hur muddarna kommer att användas. Blir de poppis blir det nog ett par efter dotterns önskemål också.

4 kommentarer:

Ginger Beer sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maria sa...

Hej, ville bara säga att det finns en ny garnshop på nätet som heter http://www.muchis.se
Välkommen in,
Maria på Muchis

Cina sa...

Vilken härliga färg på ditt nya stickprojekt. Jättefint! Hemskt roligt att ha hittat hit- här fann jag bra tips på nya "garnbodar"-tittar gärna in här igen. Må så gott/

Therese - Pyssel och Design sa...

Gillar färgerna du valt, ska bli roligt att se de färdiga resultaten!
Hoppas du haft en bra helg.